CycloSense meet drukte op de TU Delft campus

Om bewegingen op de universiteitscampus te monitoren bouwt de faculteit Civil Engineering and Geosciences een systeem dat een real-time digitale weergave levert van verkeersbewegingen op de universiteitscampus. Een ‘digital twin’ van de werkelijke situatie buiten. Een onderdeel van dit systeem zijn de 24 CycloSense detectoren van DoubleSense.

De CycloSense detector is ontwikkeld om fietsverkeer in kaart te brengen, maar leent zich ook uitstekend om de intensiteit van personen op een locatie te bepalen. Het systeem maakt gebruik van een combinatie van verschillende goedkope inwintechnieken om mobiliteitsbewegingen in kaart te brengen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een low power radar voor het tellen van voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtauto’s. Een andere gebruikte techniek is WiFi- en Bluetooth detectie. Door het combineren en extrapoleren van de gemeten gegevens kan een overzicht worden gegeven van het gebruik van een mobiliteitsnetwerk. Hierbij wordt overigens volledig voldaan aan de Nederlandse regelgeving op het gebied van privacy.

In 2017 heeft DoubleSense aan de TU Delft al een aantal CycloSense detectoren geleverd, die door TU Delft in het veld zijn getest.

CycloSense is een product van Traffic IT Services B.V. en DoubleSense B.V. Zie ook https://www.doublesense.nl/cyclosense-brengt-fietsverkeer-in-kaart/.

CycloSense meet drukte op de TU Delft campus
Schuiven naar boven