Nieuws

DoubleSense en Traffic IT Services zijn toegetreden tot de raamovereenkomst fiets- en voetgangersgegevens van het NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens). In NDW werken 19 overheden samen aan het inwinnen, opslaan en distribueren van wegverkeersgegevens. Deze gegevens worden gebruikt verkeersmanagement, verkeersinformatie en verkeerskundige analyses. In totaal maken 13 partijen deel uit van de Raamovereenkomst fiets- en voetgangersgegevens. Op 5 november 2019 werd de raamovereenkomst door alle partijen getekend bij het NDW in Utrecht.
DB4IoT is een razendsnel verkeerskundig analyseplatform dat speciaal gebouwd is voor ‘the internet of moving things’. DB4IoT is speciaal gericht op verkeerskundigen, beleidsmakers, ingenieurs en analisten en werkt met vrijwel alle datasets. DB4IoT maakt standaard gebruik CBS-gegevens en van INRIX floating car data (FCD). DB4IoT kan eenvoudig worden uitgebreid met uw eigen dataset(s) of datasets van derden, zodat beleid kan worden bepaald op basis van feiten. Traffic IT Services is reseller van DB4IoT in Nederland.
In 2019 voert DoubleSense een project in opdracht van de gemeente Leiden uit om nieuwe dynamische parkeerbewegwijzering te plaatsen op een aantal locaties in de Leidse binnenstad. De wegwijzers worden geplaatst door van Rens Mobiliteit, waarna DoubleSense zal gaan zorgen voor de installatie van het parkeerbewegwijzeringssysteem.
In 2019 heeft DoubleSense een 3,6 meter hoogtedetectiesysteem voor de Maastunnel in Rotterdam ontwikkeld, geleverd en geïnstalleerd in samenwerking met Albar Industrie en van Rens Mobiliteit. Dit systeem zorgt er voor dat voertuigen hoger dan 3,6 meter op vier locaties worden gedetecteerd en via diverse signaalgevers automatisch worden omgeleid via de verkeerspleinen aan de noordzijde en de zuidzijde van de Maastunnel. Op deze manier wordt schade aan de viaducten en de bijbehorende congestie voorkomen.
De Gemeente Rotterdam is een dynamische stad. Om het verkeer in goede banen te leiden wordt dynamisch verkeersmanagement toegepast. Het doel hiervan is om bezoekers zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming te geleiden en ze daarbij te voorzien van actuele informatie over reistijden, brugopeningen, ongevallen, wegwerkzaamheden, omleidingen en parkeerinformatie. DoubleSense voert het correctieve onderhoud uit (het oplossen van storingen) en het preventieve onderhoud (periodieke controle) uit in opdracht van Van Rens Mobiliteit en
Schuiven naar boven